לקראת החג, מתכון כשר לפסח: קציצות בריאות עם גזר, קישוא וקולורבי

0
985
קרדיט צילום: יח"צ

חג הפסח קרב ובא וזה הזמן לחגיגה של בריאות. הדיאטנית הקלינית תמר ידין, יועצת לחברת הרבלייף מציעה מנה משודרגת של קציצות בריאות עם גזר, קישוא וקולורבי, שאפשר להכין ביחד עם הילדים.

מצרכים (15 מנות)

• גזר גדול מגורד בפומפיה גסה
• קישוא גדול ומקולף, מגורד בפומפיה גסה
• קולורבי גדול מגורד בפומפיה גסה
• ½ בצל בינוני, מגורד בפומפיה
• ¼ כוס שילוב של פטרוזיליה קצוצה דק וכוסברה (ניתן רק פטרוזיליה או רק כוסברה)
• 3 כפות קמח מצות מלא
• 2 ביצים בגודל בינוני
• כף שמן קנולה
• כפית של מלח ומעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים בקערה למחית.
2. מחלקים את המחית ל-15 קציצות. אם קטנות מידי לטעמכם, ניתן ליצור קציצות גדולות יותר.
3. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הקציצות על נייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 20 דקות, או עד שהקציצות מזהיבות.
4. הופכים את הקציצות ואופים למשך 10 דקות נוספות.

ערכים תזונתיים (ליחידה של קציצה בודדת)

קלוריות: 39 קק"ל
חלבון: 1גר'
פחמימה: 4.5גר'
שומן:1.2 גר'