שומרי משקל

0
3506
שומרי משקל

אומרים שאסור לאכול לבד, אתם יודעים למה, אז למה שנעשה דיאטה לבד? מצטרפים לקבוצות של שומרי משקל ועושים דיאטה בקבוצה

שיטת שומרי משקל נכנסה לישראל כבר בשנות השישים, היא הגיעה לכאן מארה"ב שם השיטה זכתה להצלחה בקרב נשים וגברים אשר התקשו לרדת במשקל כאשר ערכו דיאטות באופן עצמי, והצליחו כאשר התאגדו לקבוצות של שומרי משקל.  השיטה זכתה להצלחה מסחררת גם בישראל וההערכה היא שלמעלה מ-500 קבוצות פועלות בכל עת, ובעולם פעילות למעלה מחמישים אלף קבוצות בשלושים מדינות בעולם.

הרעיון של שומרי משקל מבוסס על מספר מאפיינים שמיד ניגע בהם, אך מעליהם בולט המוטו, שלא צריך לעבור את זה לבד. במילים אחרות, דיאטה היא לא עניין שאנחנו אמורים לעבור לבד ואם נעשה אותה בקבוצה זה יקל עלינו להצליח בה. הרעיון שאוב מגישות פסיכולוגיות שונות שפופולאריות כאשר החלו להופיע קבוצות שומרי משקל והן פופולאריות גם היום, שרק באמצעות דחיפה, לחץ ותחרות עם הסביבה, האדם מגיע להישגים. עצם העובדה שאנחנו לא רוצים להשפיל את עצמנו מול אחרים מחד ולאכזב אותם מאידך, גורמת לנו לרצות לעבוד קשה כדי להצליח. זה נכון גם בדיאטה.

המאפיינים של קבוצות שומרי משקל הם:

  • לא מדובר רק על שינוי תפריט, אלא על אורח חיים בריא ככלל

  • אנחנו לא מדברים כאן על דיאטה מסוימת. קבוצות שומרי משקל ייהנו מתפריטים שונים אך לא מהליכה על דיאטה מסוג מסוים, דיאטת אטקינס, דיאטה לפי סוג דם או כל דיאטה אחרת.

  • גם לא מדובר כאן על מאבק נגד כל קלוריה, אלא על תהליך ארוך ומתמשך לרדת במשקל ולשמור עליו

  • הכל חשוף בפני הקבוצה, מספרים הכל כדי שנוכל להתמודד טוב יותר עם המצב

  • עלייה במשקל היא דבר שלילי והמאבק הוא יומיומי. יש הסבורים שגישה זו הופכת את האוכל לסוג של מחלה או סם והמאבק של חברי הקבוצה מזכיר את המאבק של אנשים שסובלים ממחלה או לוקחים סם.

כיצד פועלות קבוצות שומרי משקל

הרעיון הוא מאוד פשוט. כל אחד שמצטרף לקבוצה, מקבל תפריט מיוחד שמתאים למצבו מדיאטנית שעובדת עם הקבוצה. הוא מקבל גם נקודות אם הוא שומר על התפריט שלו (או מפחית ממנו), מנגד אם הוא אוכל מאכלים אסורים, הוא משלם עליהם בנקודות. כך לא צריך לחשב קלוריות, מספיק לחשב נקודות. את החישוב מציגים בפני הקבוצה במפגש שבועי. אז גם נשקלים ומקבלים פידבקים מהסביבה.

שיטת הנקודות קובעת שאין מאכלים אסורים אלא יש מאכלים עליהם צריך לשלם בנקודות. למשל, ירקות לא גורמות לאובדן נקודות מאחר והערך הקלורי שלהם הוא 0, לעומת זאת מאכלים כמו פסטות גורמות לאובדן 5 נקודות בגלל הפחמימות.

הרעיון בסופו של דבר הוא שהתפריט יהיה מאוזן , ויורכב ממאכלים שישמרו על משקל או יגרמו להפחתת משקל מחד ומאידך לא יסכנו את בריאותו של מי שי שאוכל אותו.

היתרונות והחסרונות של שיטת הנקודות 

שיטת הנקודות טומנת בחובה שני יתרונות עיקריים, הראשון, היא מבוקרת ומאוזנת, והיא נחשבת לממתנת זאת להבדיל מתפריט דיאטה מהירה שנחשב קיצוני  , שנית, השילוב שלה עם עבודת צוות מהווה מקור כוח לכל מי שנעזר בה. החסרון העיקרי שלה הוא , שמאחר ולא מדובר בתפריטים קבועים אלא גמישים מאוד (יש שיאמרו יצירתיים), עלולה לגרום בקלות לרדת מהמסלול של הדיאטה.

לסיום, הנה כמה דברים שחשוב לדעת על קבוצות שומרי משקל:

  • עם כל קבוצה עובדים דיאטניות, פסיכולוגים, מדריכי ספורט
  • השיטה מתאימה את עצמה למציאות, כלומר, בחגים או בתקופות אחרות, יש התאמה של הניקוד.
  • השיטה דורשת מאיתנו להטמיע את הרעיון של שמירה על משקל לאורך זמן
  • לא ניתן להגיע לתוצאות ללא פעילות גופנית
  • מי שרוצה להרוויח מהשיטה, חייב להיפתח בפני החברים בקבוצה

מחפשים קבוצת שומרי משקל? תשאירו פרטים ותקבלו הצעות בהקדם!

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here

דילוג לתוכן