חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם המייבאת ומשווקת חולקת מתכון פסטה א' צ'צ'י – נזיד דרום איטלקי של חומוס ופסטה להכנה קלה בבית. המתכון באדיבות שף יוגב ירוס.
מצרכים:
1 שקית גרגרי חומוס – טבעפרוסט (Tevafrost) ירקות טריים קפואים כשרים.
כוס וחצי פסטה קצרה חלולה
4 שיני שום – קצוצות דק
1/4 כפית פלפל שאטה גרוס
ענף רוזמרין
2 כפות רכז עגבניות איכותי
חצי כוס יין לבן יבש
6 כוסות מים
7 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
גבינת או פרמזן או פקורינו להגשה (לא חובה)
אופן הכנה: בסיר רחב עם תחתית כבדה, מחממים יחד את שמן הזית, שום קצוץ, ענף רוזמרין ופלפל שאטה, על להבה בינונית. כעבור דקה, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב. כעבור דקה נוספת , מוסיפים את היין הלבן , מערבבים ומבשלים עוד כשתי דקות, מגרדים את תחתית הסיר בעזרת כף עץ.
מוסיפים את גרגרי החומוס, מערבבים ומוסיפים את המים, מביאים לרתיחה עדינה, ממליחים מעט.
מכסים ומבשלים כ- 40 דקות, על להבה נמוכה.
מוסיפים את הפסטה לסיר המרק ומבשלים עוד כ- 4 דקות (עד שהפסטה "אל דנטה") , מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם. יוצקים את המרק לקערות הגשה ומגרדים מעל גבינת פרמזן או פקורינו, מטפטפים מעל עוד מעט שמן זית ומגישים מיד.