ישרקו חולקת מתכון פסטה א' צ'צ'י – נזיד דרום איטלקי של חומוס ופסטה.

0
967
קרדיט צילום: יח"צ

 

חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם המייבאת ומשווקת חולקת מתכון פסטה א' צ'צ'י – נזיד דרום איטלקי של חומוס ופסטה להכנה קלה בבית. המתכון באדיבות שף יוגב ירוס.

 

מצרכים:

1 שקית גרגרי חומוס – טבעפרוסט (Tevafrost) ירקות טריים קפואים כשרים.

כוס וחצי פסטה קצרה חלולה

4 שיני שום – קצוצות דק

1/4  כפית פלפל שאטה גרוס

ענף רוזמרין

2 כפות רכז עגבניות איכותי

חצי כוס יין לבן יבש

6 כוסות מים

7 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

גבינת או פרמזן או פקורינו להגשה (לא חובה)

 

אופן הכנה: בסיר רחב עם תחתית כבדה, מחממים יחד את שמן הזית, שום קצוץ, ענף רוזמרין ופלפל שאטה, על להבה בינונית. כעבור דקה, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב. כעבור דקה נוספת , מוסיפים את היין הלבן , מערבבים ומבשלים עוד כשתי דקות, מגרדים את תחתית הסיר בעזרת כף עץ.

מוסיפים את גרגרי החומוס, מערבבים ומוסיפים את המים, מביאים לרתיחה עדינה, ממליחים מעט.

מכסים ומבשלים כ- 40 דקות, על להבה נמוכה.

מוסיפים את הפסטה לסיר המרק ומבשלים עוד כ- 4 דקות (עד שהפסטה "אל דנטה") , מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם. יוצקים את המרק לקערות הגשה ומגרדים מעל גבינת פרמזן או פקורינו, מטפטפים מעל עוד מעט שמן זית ומגישים מיד.