על פי הערכות שוק כדורי הרזייה מגלגל מיליוני שקלים בשנה, אך תדעו שאתם משתמשים בכדורי הרזייה שיכולים לעזור לכם באמת? הכל במאמר הבא
אחד מהויכוחים הבולטים בין מומחי התזונה למיניהם הוא, מידת יעילותם של כדורי הרזייה. לא מעט דיאטניות ומומחים סבורים שכדורי הרזייה יכולים לעזור לרדת במשקל ולא לפגוע בבריאות, במידה ונוטלים אותן באופן סביר ומתון. לעומתם יש רבים הטוענים שנטילת כדורי הרזייה רק פוגעת בבריאות ולא באמת מורידה במשקל.
אנחנו מציעים לכם לקבל מידע על כדורי הרזייה מאחר ויש כדורים אותם נותנים רופאים מוסמכים אחרי שעברו בדיקה וקיבלו אישור של רשויות שונות ובראשם רשות המזון והתרופות האמריקאית שנחשבת לרשות המחמירה בתחום.
עם זאת חשוב להבהיר שתי נקודות, הראשונה, כיום באינטרנט אפשר למצוא לא מעט גורמים שמספקים כדורי הרזיה מזויפות, הנקודה השנייה היא, שכל נטילת כדור הרזייה חייב להיעשות אחרי שנפגשים עם דיאטנית וחושפים בפניה את המצב הבריאותי שלנו, מאחר ויש כדורים שעלולים לגרום לתופעות לוואי. על כן יש להיזהר.
סוגי כדורי הרזייה
עולם כדורי הרזייה מחולק למספר סוגי כדורים:
-
כדורים סופגי שומן – הרעיון הוא שהכדור מאפשר לאכול מאכלים עם שומן בלי לספוג אותו, הבעיה היא שבשומן יש אלמנטים חיובים גם שאנחנו צריכים. לכדורים אלו יש גם נטייה לספק תופעות לוואי כמו שלשולים ודימומים.
-
כדורים מעכבי פחמימות – כדורים שמאיטים את קצב פירוק הפחמימות. כדורים אלו גורמים לגזים, כאבי בטן ובחילות
-
כדורי החלפת חומרים מואץ – מדובר בכדורים טבעיים לרוב שמיועדים להאצת חילוף החומרים בגוף. הבעיה היא, שלא תמיד נדרש מהיצרנים והיבואנים להוכיח שאכן זה כך
- כדורים מדכאי תיאבון – כדורים שמדכאים את הרצון לאכול ויוצרים תחושת שובע. מבין כדורי הרזייה הם נחשבים לפופולאריים ביותר מאחר והם מאפשרים לשמור על המשקל לאורך זמן.
כיצד מחליטים איזה כדור מתאים לנו?
כמו שציינו קודם לכן, כל החלטה על נטילת כדור מסוים חייבת להתבצע אחרי פגישה עם דיאטנית ובדיקות רפואיות שונות. בדומה לדיאטה מהירה למשל, גם כאן , נטילת כדורים יכולה להשפיע באופן קיצוני על מצב בריאותינו. זה נכון לסוג הכדור ולמינון.
דבר נוסף, כל כדור שאנחנו מחליטים לקחת חייב להיות כדור במרשם, רק במקרה כזה יש פיקוח של משרד הבריאות עליו. כדורים במרשם עוברים בדיקות לפני שהוא יוצא לשוק והוא נמצא תחת פיקוח לאחר מכן. זאת להבדיל, למשל, מכדורים טבעיים שחלקם נחשבים תוספי מזון, ואינם נמצאים תחת פיקוח משרד בריאות. במקרה כזה יעילותם מוטלת בספק. את המרשם מקבלים כמובן מרופא.
נקודה אחרונה, ההחלטה לקחת כדור איננה אומרת שעלינו להפסיק לעשות דברים אחרים כמו פעילות גופנית, או להתחיל לאכול כמה שאנחנו רוצים. להיפך. עלינו להמשיך בשני הדברים, כאשר במקרה של המזון שאנחנו צורכים, יש להתאימו למה שהכדור דורש ומרשה לנו.
מידת יעילותם של הכדורים
כמו שאמרנו יש ויכוח בתחום האם מדובר בכדורים יעילים. ההנחה היא שכדור שניתן תחת מרשם הוא כן יעיל ברמה מסוימת אחרת הוא לא היה מאושר על ידי משרד הבריאות. ההערכה היא שהם יכולים לעזור להפחית עד עשרים קילו בחצי שנה. לאחר תקופה זו יש להפסיק לקחת את הכדורים, אחרת הגוף גם מתמכר לכדורים וגגם מגלה לו סבילות מסוימת והאפקט נמוג.